HÅNDBALLJENTENE FIKK BESØK AV WINNI

Vi skulle en tur på treningen til 05-jentene i Byneset IL. Trener Wenche Håbjørg deltok i en konkurranse på Facebook, og laget hennes ble trukket ut som én av vinnere av t-skjortene som vi i Region Nord ville gi bort. Besøk ble avtalt, men vi fikk ikke dra alene. EURO 2020-maskott Winni ville absolutt være med. Det ble en suksess!


Se bare på bildene. Til å begynne med var bynesetjentene litt tilbakeholdne, men det tok ikke mange minuttene før Winni og 05-jentene var «på lag».

For oss var det riktig hyggelig å dra på besøk til Spongdal på Byneset. Der har Wenche sammen med trenerkollegene Siv Anita Næss og Andrea Tangen, en fin gjeng 14-åringer:- De har spilt sammen siden de var seks-syv år, forteller Wenche. - Nå er ambisjonen vår at de vil holde på til de minst er ferdig med ungdomsskolen. Når de kommer så langt, vet vi at det kan bli vanskeligere å holde dem samlet – både på grunn av ulike ambisjoner og kanskje også skolegang.

Men enn så lenge har jentene på Byneset det riktig så bra sammen. Wenche skryter uhemmet av spillerne sine, av miljøet og også av foreldregruppen. Et bevis på det fine samholdet er at de har samlet inn 200 000 kroner gjennom alt fra loddsalg, flaskeinnsamling, varetelling og også med gode bidrag fra noen sponsorer. Og pengene, de skal gå til én ukes treningsleir i Kroatia i slutten av juni. (Dit får Winni ikke lov til å være med...):- Det fine med dugnaden og inntektene er at vi kan dra på denne turen uten at spillerne må betale egenandel. En god del foreldre blir også med, slik at det blir en gruppe på rundt 30 som drar til Rovinj rett etter skoleslutt.

Og mens 05-jentene kan glede seg til Kroatia-opphold om tre-fire måneder, så går treningene i Byneshallen sin vante gang; tre dager i uka samler de tre trenerne troppene. To dager er det kort løpetur og styrke før én times økt i hallen. Den siste treningen, på fredager, er det mer halltid, og i de to timene er det også ofte med noen jenter fra 06-laget, forteller trener Wenche.


Tekst og foto:

TORE SÆTHER / Region Nord©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift