GABRIEL STEEN SER INGEN GRENSER

Viste dere at vi har en stort svømmetalent i bygda vår? Forrige helg debuterte Gabriel Steen internasjonalt i World Cup Series i Berlin, og perset på blant annet 100 meter bryst. Med i kofferten hjem til Ringvål hadde Gabriel 2 sølv og 2 Bronsemedaljer. Han svømte 6 øvelser og perset på alle og satte en norsk rekord i sin S13 klasse på 100 rygg.

Gabriel (14) reiste hjem fra World Cup Series i Berlin med 2 sølv og 2 Bronsemedaljer i ungdomsklassen. Han svømte 6 øvelser og perset på alle og satte en norsk rekord i sin S13 klasse på 100 rygg.

Gabriel har en arvelig genetisk synsnedsettelse som gjør at han bare ser 20% med briller på. Det gjør at han svømmer under parasvømming og er klassifisert i S13 klassen. Dette er for de med en synsnedsettelse.

Gabriel var en forsiktig gutt fram til han begynte på Byneset åpne barnehage. Der møtte vi personale som hjalp og veiledet oss. Gabriel trivdes veldig godt der og ble kjent med mange. Siden gikk han i friluftsbarnehage på Ringvål og ble fort vant til mye knall og fall. Ble mange runder både til lege og optiker, sier mamma Hege.

Gabriel har vært innom flere aktiviteter før han landet på svømming. Der er han på full fart opp og fram.

På NM kortbane i mars ble han mest vinnende parasvømmer og satte norsk rekord på 100 meter medley, 200 meter fri og 50 meter rygg.

Svømmingen er veldig viktig for Gabriel. «Der kjenner jeg mestring» sier Gabriel. Det er mye som er vanskelig i hverdagen så det har mye å si for Gabriel, det er en plass han føler seg ikke så annerledes, får være som andre 14 åringer.

Gabriel er veldig avhengig av at han har folk rundet seg som ønsker å hjelpe og har forståelse for at mye kan være vanskelig, og det har han spesielt på trening.

Veien videre nå er mye trening fram til NM i Oslo i juli. Så er det treningsleir på Mallorca med landslaget for så å dra til EM i Dublin rett før skolestart. Så sommerferie har han ikke tid til. Gabriel har som mål å perse og komme blant de 10 beste i EM.

HER KAN DU SE FILMEN - Paralandslaget på IPC World Series i Berlin 7.-10. juni 2018


Vi gratulerer Gabriel med fantastiske resultater og gleder oss til å følge deg videre, vi heie på deg fram mot EM Gabriel.


©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift